Botnia Big Band aloitti ennenkokemattoman sävellyskonserttikiertueen Kauhajoelta 7.11.2021, jolloin konserttisalina toimi uusittu yhteiskoulun auditorio. Erinäisten koronasiirtojen jälkeen kiertue jatkui 20.3.2022 Vaasaan, jossa orkesteri konsertoi Kulttuurinäyttämö Ritzissa. Kiertueen kolmas konsertti pidettiin Lapualla Vanhan Paukun Alajoki-salissa 18.9.2022. Neljäs konsertti vietettiin onnistuneesti Seinäjoella 16.10.2022. Ja nyt on vuorossa kiertueen päätöskonsertti Kurikan kampuksella, jonne orkesteri saapuu siis 6.11. klo 16. Konserttikiertue järjestetään Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Pohjanmaan rahaston apurahan turvin.

Sävellyskonserttikiertueen ohjelmiston rungon muodostavat orkesterin omilta säveltäjiltä tilatut uudet big band -teokset sekä laulusolistien Maria Viitasaaren ja Markku Keski-Mäenpään tulkitsemat tunnetut big band -klassikot.

Seinäjoen konsertissa kuullaan alttosaksofonisti Jukka Lummen kaksi instrumentaaliteosta, True Origin ja Perfection Prevails sekä hänen varhaistuotantoa edustava Plains Blues. Orkesterin kitaristi/juontaja Jukka Viitasaari teki kolme instrumentaalia: Cowtown Jump, Funky Promenade ja Freudian Lips runsaine soolotaitteineen.

Orkesterin kapellimestari Markku Viitasaari sävelsi laulusolisti Maria Viitasaaren tekstiin Neiti Huhtikuu -kappaleen, jonka Maria Viitasaari myös tulkitsee. Lisäksi Markulta kuullaan Birthday Samba aiemmasta tuotannosta.

Kitaristi Markku Keski-Mäenpää sävelsi teoksen Dance Of The Ancient Mushroom, joka on solistinen teos sähkökitaralle ja big bandille. Itseoikeutetusti mies toimii myös solistina.

Pianisti Tuomo Tiitinen sävelsi ja sanoitti vaativan laulukappaleen miessolistille ja big bandille nimeltään Empatiaa. Monien vaiheiden jälkeen teos saatiin kantaesitetyksi Kuortaneella heinäkuussa 2022, minkä jälkeen teos esitettiin Lapuan konsertissa ja se on myös Seinäjoen ja Kurikan konserttien ohjelmistossa.

Koska Botnia Big Bandilla on erityinen voimavara, kaksi omaa laulusolistia, jo tekijöinäkin mainitut Maria Portaankorva ja Markku Keski-Mäenpää, orkesteri esittää myös suomen- ja englanninkielistä materiaalia laulusolistille ja big bandille. Sävellyskonserttikiertueella yleisöä on haluttu erityisesti helliä soittamalla uusien teosten lisäksi yleisesti tunnettua yhdysvaltalaista big band -laulustoa. Koko ohjelmisto on nähtävissä osoitteessa www.botniabigband.fi.

Uutuuksien vastapainoksi esitettävän lauletun amerikkalaisen big band -ohjelmiston lisäksi orkesterin kiertuerepertuaariin on kuulunut teoksia myös Vellu Halkosalmelta, Petri Juutilaiselta, Ralf Nyqvistilta ja Antti Rissaselta. Kauhajoella kuultiin myös Antti Kleemolaa ja muistuma Kauhajoen kaupunkistrategiasta vuodelta 2007.

Kuortaneella kokoontuvaa Botnia Big Bandia johtaa Markku Viitasaari ja siinä on jäseninä kokeneiden harrastajien lisäksi ammattimuusikoita ja musiikinopettajia koko maakunnasta. Orkesteri on konsertoinut jo yhdeksänä kesänä peräkkäin Kuortaneen Kuhinat -tapahtuman viikonloppuna Kuortaneen Liikuntahotellin Aalto-salissa tai sen terassilla. Perinteeksi muodostunut konserttiketju on kerännyt runsaasti yleisöä. Orkesteri vieraili Kauhajoella vuonna 2017 Kleemolaa komiasti -konsertilla. Suupohja oli suuntana myös kesällä 2018, jolloin Botnia Big Band esiintyi Teuva Fest -tapahtumassa.

Share This