Kampus

Kampus

”Palapelin muotoinen Kampus yhdistää nuoren ihmisen elämän palasia toisiinsa. Tilojen ytimessä sykkivä sydän aukeaa hevosenkengän muotoiselle sisäpihalle, jonka suuntaan kallistettu katto kuljettaa sateen käytännölliseksi taideteokseksi. Vastakohdista voimansa saava arkkitehtuuri ohjaa ihmisiä samoihin tiloihin ja suorastaan yllyttää kohtaamisiin.”

Pasi Siistonen, pääsuunnittelija
Luovaus Arkkitehdit Oy

Sedun ja Kurikan kaupungin omistama Kiinteistö Oy Kurikan Kampus rakennutti lukion ja ammatillisen koulutuksen opiskelijoille modernit ja muunneltavat oppimisympäristöt. Monipuoliset tilat palvelevat myös muita käyttäjäryhmiä.

Rakentamisen päätavoitteita olivat kestävyyden, turvallisuuden, käytettävyyden ja muunneltavuuden lisäksi terve rakennus ja puhdas sisäilma. Rakennustöissä on noudatettu vaativinta puhtausluokka P1. Jotta Kampus pysyisi hyvässä käyttökunnossa jopa sata vuotta, myös kiinteistön hoitamiseen ja puhtaanapitoon on kiinnitetty runsaasti huomioita.

Kampuksesta haluttiin paitsi käytännöllinen, myös valoisa ja kaunis. Pääsuunnittelija on hyödyntänyt suunnittelussa vastakohtien luomaa kontrastia, ja rakennuksessa vuorottelevat kevyt ja raskas sekä suora ja kaareva. Laajat lasiseinät on taivutettu nurkistaan, mikä luo jykevälle tiiliseinälle hienon vastakohdan.

Kampus palvelee opiskelijoiden lisäksi useita muitakin tahoja. Rakennuksen pääaula, liikuntasali ja muunneltavat luokkatilat soveltuvat mm. urheilutapahtumien, juhlien ja kokousten järjestämiseen.

Kampus tarjoaa opiskeluun mahtavat puitteet. Avoimet oppimisympäristöt ovat muunneltavia ja helposti yhdisteltävissä, mikä helpottaa lukion ja Sedun tiivistä yhteistyötä. Ammatillista koulutusta varten toteutetut työskentely-ympäristöt ovat ensiluokkaisia ja vastaavat hyvin myös yritysten tarpeisiin.

Kurikan Kampus on myös kaupunkilaisten kohtaamispaikka, jossa palvelee kahvila ja kirjastopiste.

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko tarjonnastamme?

Share This